The artist formerly known as Tubbs

Kuolkaa kaikki.

Treffailu ja stalkkaaminen – LOPETTAKAA!

6 kommenttia

Meidän täytyy puhua internettreffailusta ja stalkkauksesta. Olen jutellut teemasta miesten kanssa, ja tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus ajatella ja hakea hyväksyntää toimilleen sillä, koska ”Kaikkihan sitä tekee”. Tarkastellaan yhdessä miten sitä tehdään:

Perinteinen nimen/tittelin/sijainnin perusteella googlailu
Kannattaa pysytellä etunimikaimoina, jos haluaa tavata hahmon ennen kuin hän on tutkimassa sun elämäsi taustatekijöitä. Työtänsä voi kuvailla riittävän epäselvästi.

Tapahtumatietojen avulla googlailemalla
En edes tajunnut, että joku voi käydä läpi Facebook-tykkäysten ja tapahtumien osallistujalistoja vertaillen kommenttien kirjoittajien nimiä sinun nimeesi. Facebookin yksityisasetusten säätäminenhän on kaikille toivottavasti perushuttua, jos ei, voin selventää kommenttiosiossa.

Kuvia skannaamalla
Mitä kuvia sulla on käytössä deittiprofiilissasi? Mahdollisesti samoja kuin jossain muualla internetissä? Ei ole kuin vips, kun sun kuvia vastaavia kuvia skannataan internetin muista ympäristöistä.

WhatsAppin paikannustietoja hyödyntämällä
Kuin lahja maailmalta, sijaintisi näkyy kartalle piirtyneenä. Sen ominaisuuden saa poistettua käytöstä asetuksista.

Hokemia googlaamalla
Onko sinulla jotain tiettyjä sanontoja tai tapoja ilmaista itseäsi. Tataa, sen avulla voi löytyä polku esim. kirjoittamaasi blogiin.

Puhelimenkäytön tarkkailua treffeillä
Mikä se sun puhelimen nelinumeroinen tunnus on, millaisia kuvia siellä vilahtaa, avasitko Facebookin näkyisikö sitä kautta koko nimesi?

Puhelinnumeron avulla kodin sijainnin löytäminen
Useimmilla on osoitetiedot saatavilla numeropalvelusta. 1+1=2

Kertominen siitä, kuinka henkilö tulee stalkkaamaan sun asuntoa
Missä sä asut? Missä kerroksessa sä asut? Mihin suuntaan sun ikkunat on? Onko sulla jotain ikkunakoristetta? Yleensäkin vitsailu siitä, kuinka toinen tulee stalkkaamaan sua sun kotiovelle.

Nyrkkisääntö näiden kohdalla on varmaankin semmoinen, että nämä huvittaa vähemmän niitä ihmisiä, jotka ovat kokeneet stalkkaamista. Mä en saata käsittää miksi näin syväluotaavia hakuja tehdään ennen tapaamista ja sen jälkeen? Kysy, jos haluat tietää. Muutoin saatetaan päätyä keskusteluun, joka menee näin:

– Hö-hö, Nyt mä voin stalkata sua, kun mä tiedän missä sä asut! 
– JAA. Meillä on erilaista tietoa hallussa, nimittäin minä taas tiedän sun tulevan kuolinpaikan ja -ajan!

6 thoughts on “Treffailu ja stalkkaaminen – LOPETTAKAA!

  1. I know where you live! HAH HAAAA.

  2. Mulla oli kerran stalkkeri, se oli ihan kamalaa! Naapurit alkoi kiinnittämään huomiota nuoreen mieheen, joka säännöllisesti soitteli heidän ovikellojaan ja kyseli perääni, sen jälkeen saattoin istua meidän oven ulkopuolella rappukäytävässä jopa useita tunteja odottamassa minua. Muutin väliaikaisesti silloiselle poikaystävälleni ja odotimme tyypin seuraava siirtoa. Hyypiö ei koskaan jäänyt kiinni. Epäilimme erästä exääni, joka oli niin sekaisin että olisi saattanut jotain tuollaista tehdäkin, mutta ei kai me koskaan saada tietää varmuudella. Puistattaa edelleen. *Hrrrrr*

    • Hyyyyyh, olen joutunut stalkkeroinnin kohteeksi myös ja se on t-o-d-e-l-l-a epämukava tunne. Kokonaisvaltainen vainoharhaisuus sivutuotteena. Toivottavasti ei jouduta kokemaan sitä enää uudestaan.

  3. Stalkkaus on kuin ostoprosessi. Ei se mitä toisesta paljastuu itsessään ole mitenkään erikoista vaan se, miten paljon tietoa pystyy eri lähteistä kaivamaan. Keskusteluista ongitut vihjeet purkautuessaan toisen Facebook-sivujen ja LinkedIn profiilin tarkasteluun on palkkio, josta jo paatuneinkin netti-stalkkaaja ilostuu. Överiksi ei saa mennä.

    • Mä pystyn ymmärtämään tuon asian silloin, kun sulla on joku journalistinen palkinto saavutettavissa. Hanki itsellesi siis kunnon harrastus tai liity sudenpentuihin. Kiinnostaa, että kuinka monen mielestä tuommoinen on imartelevaa. Tietoisuus tämmöisestä käytöksestä ei varsinaisesti lisää kiinnostusta. Osaatko sä nähdä omassa toiminnassasi mitään, mikä voisi olla eettisesti arvelluttavaa?

Vastaa, jookyllä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s