The artist formerly known as Tubbs

Kuolkaa kaikki.

KIRJARAATI: Vackra människor

4 kommenttia

kuva
Luin Peppen kirjoittaman kirjan Vackra människor ja sinunkin olisi syytä tehdä niin.

Kirja kertoo neljästä nuoresta punavuorelaisesta, jotka pääsevät pohtimaan omastakin aikuisuudesta tuttuja asioita – kenen kanssa aikaansa viettäisi.

Liityin kirjan ja kirjailijan faniklubiin heti. Kirja on mielestäni nerokas, koska se toimii niin monella tasolla. Tapahtumat sijoittuvat kotikortteleihini ja lähiravintoloihin, joten tuntuu siltä kuin hengittäisin samoja draamoja kirjan hahmojen kanssa. Kirja on rakkaudentunnustus Helsingille. Peppen luomat hahmot ovat samaistuttavia ja kiinnostavia. Nimittäin, kuka ei ole ollut suhteessa jonkun kanssa ja samalla miettinyt jotain toista? Mmhm. Syyttömät heittäkööt ensimmäisen kiven.

Kirjassa on teräviä huomioita asuinalueen ja oman ikäryhmän käytöksestä ja ajasta, jossa orastavat terveysvaivat kuitataan juoksemalla kuolemaa pakoon teknisissä alusasuissa. Kirjaa lukiessa sai hetken tuntea olevansa osa blogimaailman juonikkaita kuvioita ja välillä olikin kutkuttavaa miettiä, miten paljon todellisuusperää tarinoissa on.

Kirjan kappaleet ovat lyhyitä ja teksti on sujuvaa. Vackra människor -kirjaa on ilo lukea sen sisältämän huumorin takia. Jos viitsisin, niin kirjoittaisin oodin Peppen huumorintajulle!

Suosittelen pitämään muistiinpanovälineitä käden ulottuvilla, sillä kirja onnistuu olemaan samalla viihdyttävä ja sopivalla tavalla oppimiskokemukseen taivuttava.

Annan viisi Tubbsia viidestä mahdollisesta. Toppen!

4 thoughts on “KIRJARAATI: Vackra människor

  1. Olipas hyvin kirjotettu arvostelu! Mulla on vielä kirjan lukeminen meneillään. Mä oon niin hidas. Mut toisaalta. Saapa nauttia kauemmin :)

  2. Ok, no sit mulle ei ole vielä ”hätää” :) Kiitos!

Vastaa, jookyllä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s